Data 2023 bekend!

De data voor de wedstrijden 2023 zijn bekend. Check snel het programma!Overwinning voor Renske Middendorp

Saasveld - Op zaterdag 7 december vond de spannende finale van de Twente Cup pony's Springen plaats tijdens de Twentse Ruiterdagen in Saasveld. 

De slotfinale betrof de klasse M-Z-ZZ. Deze werd gewonnen door Renske Middendorp met Burito's Kind of a Sparkle. Haar tijd van 36.92 bleek door de anderen niet te kloppen. Goede tweede werd Jesse Berkers met Dynamite H. Mart IJland noteerde een springfout en werd derde. Net buiten het podium eindigde Evi Wiefferink.

(paard in beeld)

Twente Cup pony's voor Chantal Vos

Saasveld - Chantal Vos ging zaterdagavond met de Twente Cup aan de haal in de zwaarste categorie voor de ponyruiters. De zestienjarige M-amazone van de Bögelscamp uit Denekamp stuurde haar elfjarige bruine merrie Favorite's Halifax naar de snelte tijd van de foutloze deelnemers in de barrage en hield Femke Oostra met de bruine hengst Romario's World (M) en Myrthe IJland met de ruin Okidoki (Z) achter zich. 


".. Geweldig dat het zo uitpakte! Dit is mijn mooitste overwinning ooit!"


(www.hippischtwente.nl)

Mart IJland de kleine grote man

Saasveld - Mart IJLand was zaterdag de kleine grote man in de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in de klasse M/Z/ZZ. De twaalfjarige Hengelo:er ledge in de barrage iedereen zijn wil op met Pepsi MP (v. Pilatus), het achtjarige vosruintje dat altijd goed zijn best doet en ook erg snel kan zijn. De concurrentie ondervond het aan den lijve in de Ankerhal, waar tegen het lid van het Rabo Talententeam geen kruid gewassen was. 


"..Maar dit is natuurlijk wel een van mijn mooiste overwinningen. Je rijdt uiteraard om zo goed mogelijk te preseteren en als alles dan op zijn plek valt is dat geweldig!"


 (www.hippischtwente.nl) 

Iris Zwienenberg wint finale Twentecup

Saasveld - Iris Zwienenberg hield zaterdag in een prima gevulde Ankerhal in Saasveld Elike Morsink van haar vierde Twente Cup af. In de slotrit van de klasse M/Z/ZZ in de categorie DE knabbelde ze met haar achtjarige bruine ruin Pam's Ronaldo (v. Kantje's Ronaldo) nog maar liefst 2,36 seconde af van de tijd van 37,89 seconde die titelhouders Elike Morsink en Verolina in de rit voor haar op de klok had gebracht. Lotte Borghuis finishte als derde met Mentos.  


"..De Twente Cup is een leuke, leerzame competitie. De parcoursen zijn technisch en uitdagend gebouwd. Mede om deze reden heb ik meegereden met de Twente Cup, want zo kan je, je goed voorbereiden op bijvoorbeeld de indoorkampioenschappen.."


 (www.hippischtwente.nl) 

Elike Morsink oppermachtig

Vragender - Elike Morsink heeft voor de derde keer een Twente Cup bij de pony's veroverd. Nadat ze in 2011 en 2012 al de sterkste was in de categorie ABC, was ze dit keer in Vragender tijdens de eerste titelstrijd op Gelderse bodem ongrijpbaar voor de concurrentie in de hoogste klasse. Met Verolina bleef het talent uit de Lutte Lisa Anbergen met Roxet en Madee Schuttenbeld met Giorgio voor. 


"..Het was alles of niets in de barrage. Maar het paste mijn pony wel."


 (www.hippischtwente.nl)